Tårnby Teater


Morgen og Aften

Morgen og Aften


Af Astrid Saalbach

Morgen og Aften er skrevet i 1993, og er den første del af Astrid Saalbachs triologi: "Tre skuespil". De andre to er: "Det Velsignede Barn" og "Aske til aske - støv til støv". Tårnby Teater planlægger at spille alle tre forestillinger, henholdsvis i 2002, 2003 og 2004.

Morgen og Aften beskriver et forløb fra morgen til aften, samme døgn, 7 forskellige steder i en ikke defineret dansk storby. Korte og præcise punktnedslag i en række danske hjem, som kunne være vores eget....eller naboens. Individuelle enkeltscener væves sammen af underfundige parallelhistorier og uhyggelige detaljer. Astrid Saalbach kan have hentet idéen til denne fortælleform fra filmen "Short Cuts", men har i dette stykke ramt hverdags-danskerne lige på kornet. Vi følger forskellige par i 20-30-40 års alderen, som alle har drømmen til fælles. Drømmen om at have tid til nærvær, til hinanden, og til at få deres ønsker opfyldt. Deres fælles problem er så, at når muligheden for at få drømmene opfyldt viser sig, tør de ikke gribe den - de rækker ikke engang armen ud. Uhyggen breder sig, i takt med at disse mennesker forsøger at finde hoved og hale i deres liv. På overfladen er alt som det skal være, men under det hele lurer forfaldet.

Sproget er let og levende, personerne tilgængelige, og situationerne genkendelige. Det er ikke en komedie, men humoren sniger sig ind overalt, og fylder alvorens huller ud…


Spiller 24., 25., 29., 30. og 31.maj samt 1.juni 2002 kl.20.
Manuskript: Astrid Saalbach
Instruktion: Mille Berg
Medvirkende: Jane Petersen, Aino Blom, Louise Hornbæk Hansen, Anette van Dijk, Dennis Corlin, Michael Hansen, Flemming Olsen.
Tilbage til repetoiresiden