Tårnby Teater


Det syvende bud: Stjæl lidt mindre
Det 7.bud: Stjæl lidt mindre"Syvende bud: stjæl lidt mindre" er en af nobelpristageren Dario Fo's "store" satiriske komedier. Med veloplagt farce-komik tager Fo fat på korruptionen og skandalerne i det italienske samfund.

Stykket er skrevet i 1964, men er lige så aktuelt i dag: I Italien trives skandaler og korruption stadigvæk, men også i vort eget lille land er der kortere og kortere mellem skandalerne: Nordisk Fjer, Tamilsagen, Klaus Riskær, Arbejdernes Ligkistemagasin, Thorsen og Trads for at nævne nogle få. Stykket er i visse passager blevet aktualiseret af instruktør Thomas Hedemann, så vi her i 2001 stadig kan forholde os til den velkomponerede og hylende morsomme tekst.

Hovedpersonen i komedien er en kvindelig kirkegårdsgraver, der hvirvles ind i en række groteske og vanvittige begivenheder. Hun kommer fra samfundets bund, men ender med at få et indblik i mekanismerne i dets top. Det bliver en effektiv kur mod naivitet og godtroenhed: "I skal ikke give mig grønne briller på for at få mig til at æde hø og tro, at det er græs!" Forestillingen bugner af gakkede gangarter, forrygende forvekslinger, simulerede dødsfald, ufrivillige trepaneringer og pengeafpresning og intet er som det ser ud til at være.

Da stykkets første akt foregår på en kirkegård og anden akt i haven på et sindsygehospital har det været et naturligt valg at spille forestillingen udendørs. Tårnby Teater har valgt den smukke gård i den firlængede Kastrupgård (Kastrupgårdsamlingen) Her kan publikum lune sig med en kop varm chokolade og et tæppe, mens de nyder den hæsblæsende farce under de store trætoppe og med den danske sensommerskumring som stemningsskaber.

Sarkofagofoben i behandling.


Premiere d.20. august 2001

Spiller hverdage d.21.-31.august kl.19.30

Spillested: Kastrupgård, Kastrupvej 399

Manuskript: Dario Fo
Medvirkende: Mille Berg, Flemming Olsen, Dennis Corlin, Hans Nordbæk, Lasse Helsted, Jesper Rugård Jensen, Katrin Leicht Larsen, Jane Petersen, Jeanett Armandis, Malene Lund, Anette Van Dijk, Aino Blom, Heidi Kitt Møller, Louise Hornbæk Hansen, Heidi Hedegaard, Matias Lund, Anders Krag, Jørgen Hansen, Michael Hansen
Instruktion: Thomas Hedemann
Assistent: Jørgen Hansen
Produktionsleder: Flemming Olsen
Kostume: Anette Van Dijk og Aino Blom
Lys-design: Finn G. F. Hansen
Suffli: Gurri Andersen
Scenograf: Otto Plantener Jensen
Talekursus: Hanne Smidt Petersen
Tilbage til repetoiresiden